Aston Martin, najpoznatiji po proizvodnji Bondovih automobila, predstavio je svoj prvi brod. Ovim potezom brend se svrstava među luksuzne brendove sa širom ponudom poput Ferrarija ili Hermesa, te je time postao dio nautičkog svijeta.

AM37_02-news2

Na Monaco Yacht Showu prestavljen je 37-metarski gliser pod nazivom AM37 koji je nastao suradnjom kompanije Quintessence Yachts i iskusnog dizajnerskog tima Astona Martina. Razvoj glisera trajao je pune dvije godine i savršen je spoj inovativne tehnologije i izvedbe, odnosno dizajna i funkcionalnosti.

„Ovo je bilo je uzbudljivo putovanje, a mi smo uživali u partnerstvu s Aston Martinom na takvom posebnom projektu koji spaja funkcionalnost s futurističkom tehnologijom – odnosno savršen spoj u ovom jedinstvenom gliseru. Prihvatili smo izazov da stvorimo pravu revoluciju na vodi te izvanredan gliser, a ja sam oduševljen što mogu predstaviti AM37, novi način doživljavanja života na moru “. –Mariella Mengozzi, CEO Quintessence Yachts

dashboard

Aston Martin svojim klijentima prije svega nudi kvalitetu i luksuz, tako da je pri izradi prvog broda bilo važno zadovoljiti određene uvjete. Unutrašnjost kabine ima klima uređaj, atmosfersku rasvjetu, frižider, mikrovalnu i aparat za kavu, te nudi apsolutni komfor za do 8 putnika.

AM37_16cb_00283 AM37_16cb_00440

U izradi unutrašnjosti korištena je najfinija koža, a izvana je  brod napravljen od kompozitnih karbonskih vlakana. Vjetrobransko staklo napravljeno je od jednog komada stakla koje se prostire na prednjem dijelu broda. Uključuje pomični krov, a stol se može pretvoriti u udoban ležaj.

05_sea_beauty

Predivni AM37 dostiže brzinu od 50 čvorova (93 km/h) s svostrukim motorom, a ljubitelji luksuzne morske plovilice za ovaj gliser trebali bi izdvojiti 1.3 milijuna funti.