Briga o našem zdravlju i tijelu oduvijek je prisutna. Modernizacijom medicine promijenile su se i metode liječenja, ali u posljednje vrijeme sve se više okrećemo alternativnim i drevnim metodama. Ovo su neke od metoda koje smo odabrali i koje su nas oduševile.

Akupunktura

Akupunktura je jedna od glavnih medicinskih metoda tradicionalne kineske medicine. Radi se o terapeutskoj tehnici kojom se ubodom igle u specifične točke na koži uspostavlja ravnoteža vitalne energije koja struji kroz organizam.

Akupunktura pomaže kod kroničnih bolova i migrena, neka istraživanja su pokazala i da pomaže kod liječenja neplodnosti, a najčešću upotrebu ima pri anesteziji.

acupuncture 2

Infracrvena sauna

Za razliku od većine popularnih sauna koje griju tijelo izvana, infracrvena sauna djeluje na toplinu tijela iznutra. Budući da temperature nisu jako visoke, boravak u ovoj sauni može trajati nešto duže. Infracrvena energija prodire do 5 cm u dubinu tkiva, potiče znojenje, detoksicira organizam, topi salo i uklanja celulit a eliminacijom otrova uklanja umor.

Ovakva vrsta saune također pomaže za borbu sa stresom i čini da se generalno bolje osjećate.

Self-Care-Sublime-Far-Infrared-Sauna-1

Reiki

Razvijen u Japanu, dvadesetih godine prošlog stoljeća, reiki je oblik čišćenja energije dodirom. Umjetnost polaganja ruku je drevna, i prirodni je instinkt položiti ruke na ozlijeđeno mjesto.

Reiki dovodi duh, tijelo, emocije u ravnotežu. Donosi radost, iscijeljenje, samorealizaciju i cjelovitost u vaše biće, otvara nove dimenzije znanja i potiče vas u svim oblicima vaših aktivnosti, donosi ljubav i ostvarenje.

reiki-healing-2

Refleksologija

Na sličan način kao akupunktura, refleksologija djeluje pritiskom na određene dijelove tijela. Ideja je da su različiti dijelovi na rukama i nogama povezani sa različitim organima. Kako bi se utjecalo na unutrašnjost tijela,terapeut masira, stišće ili gura dijelove stopala, šaka ili ušiju s ciljem postizanja blagotvornog djelovanja na ostale dijelove tijela.

Refleksologija je odlična za opuštanje tenzija tijela.

8408341_orig

Cupping terapija

Jedna od najstarijih metoda opuštanja mišića i smanjenja boli, cupping terapija datira iz perioda 3000 godina prije Krista. Tijekom terapije koriste se staklene čaše posebnog oblika, koje se zagrijavaju i stavljaju na kožu. Zbog zagrijavanja čaše stvara se vakuum, koji djeluje na kožu i tkiva.  Čaša se ostavlja na par minuta, tokom kojih pruža zagrijavajući, opuštajući i detoksikacijski učinak.

Cupping potiče oslobađanje toksina, aktivira limfni sistem, oslobađa blokade u tijelu, čisti i aktivira krvne žile, arterije i kapilare, izglađuje strije i ožiljke, čisti kožu i poboljšava njezin izgled.

cupping